Categorieën
marketing

Ik heb een boek geschreven!

2020 was een bijzonder jaar. Met een pandemie die eens in de 100 jaar voorkomt hebben we veel niet kunnen doen. Ik heb voor mijzelf besloten dat dit geen verloren jaar mag worden. Het is juist een mogelijkheid om aan jezelf te werken en daarom besloot ik een boek te schrijven.

Eén van de groepen die het hardst geraakt is, zijn de ondernemers. Diegene die al aan het spartelen waren zijn waarschijnlijk verdronken door de enorme golf die corona heet. De ondernemers die nog wel zijn blijven drijven, hebben het moeilijk. Deze groep wil ik helpen met mijn marketingkennis die ik heb omgezet in een boek voor ondernemers. Doordat ondernemers normaal gesproken alleen maar druk zijn met ondernemen is er geen tijd om iets aan marketing te doen. Daar is nu wel tijd voor.

Wie stilstaat wordt opgegeten
In mijn boek bespreek ik de basis van marketing. Het boek bevat tips en weetjes die men zelf kan toepassen in de praktijk. Hoewel het boek geschreven is voor de ondernemer, is het ook leuk om te lezen voor diegene die interesse hebben in hoe marketing werkt. Onderwerpen zoals hoe het Google algoritme is opgebouwd, feitjes over het gebruik van verschillende social media platformen en statistieken over wanneer nieuwsbrieven het best kunnen worden verstuurd komen aan bod. Ik ben van mening dat bedrijven zich moeten blijven ontwikkelen en mee moeten met de tijd. Anders vallen ze om (kijk naar V&D). De digitale transformatie is door de crisis nog belangrijker geworden. Daarom heet het boek ook “wie stilstaat wordt opgegeten“. Online zichtbaarheid is al jaren erg belangrijk aan het worden, maar door de sluiting van fysieke winkels kan je nu bijna niet meer zonder een goedwerkende website en social media.

Hoe ben ik begonnen?
Ik ben begin maart, toen het coronavirus richting Europa trok, begonnen met het idee van een boek. Mijn vriendin zag op Tiktok een video over iemand die een e-book uitbracht. Ze zei tegen mij, dat moet jij ook doen! De volgende dag ben ik begonnen met een opzet en de week erop met schrijven. Een e-book is leuk maar het leek me nog leuker om het boek fysiek in handen te krijgen. Er kwamen zoveel vragen naar het boek dat ik heb besloten het ook uit te brengen. Ik heb gekozen voor het fenomeen Print on demand waardoor het boek pas wordt gedrukt zodra hij besteld wordt. Dit zorgt ervoor dat het iets langer duurt voordat hij wordt verstuurd.

Waar is hij te koop?
Het fysieke boek is vanaf deze week te bestellen in de bekende online boekenwinkels zoals Boekenbestellen.nl, Bruna, Ako en 2500 andere boekenwinkels in Nederland. Mijn e-book is te downloaden via Apple Books, Kobo en Bol.com!

Ben of ken jij een ondernemer. Koop of geef mijn boek kado om 2021 goed te beginnen!

Fijne feestdagen en een succesvol, gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *