Categorieën
marketing

Social distancing zorgt voor creativiteit [4 initiatieven]

Komende weken is thuisblijven de norm voor de meeste mensen. Scholen zijn dicht en we werken vanuit huis. Hoewel er grote groepen mensen zijn die er alsnog op uit gaan, zijn er gelukkig genoeg mensen die wereldwijd wel thuisblijven. Maar wat doe je met de extra tijd? Ik neem je mee in vier creatieve social distancing-initiatieven.

1. #StayAtHomeChallenge

Nadat de eerste berichten over hamsteren en lege schappen Nadat de eerste berichten over hamsteren en lege schappen toiletpapier binnen kwamen, duurde het niet lang voordat de #StayAtHomeChallenge geboren was. Bijna alle bekende voetballers hebben hem inmiddels gedaan: een toiletrol hooghouden. Van Lionel Messi tot Matthijs de Ligt, geen toiletrol wordt gespaard.

2. ‘Flip the switch’-challenge

Naast deze challenge onder de voetballers die massaal werd overgenomen ging een andere challenge viral. De zogenaamde “flip

Naast deze challenge onder de voetballers, ging een andere challenge viral. De zogenaamde ‘flip the switch’-challenge van Jennifer Lopez met haar man Alex Rodriguez ging het internet over.

JLo postte deze video op haar TikTok-account en inmiddels heeft de post al 70 miljoen views opgeleverd. De ‘flip the switch’-challenge werd ook door andere celebrities overgenomen. Zo ook in Nederland waar Matthijs van Nieuwkerk en Emma Wortelboer het goede voorbeeld gaven.

https://www.tiktok.com/@jlo/video/6802043441015442693?u_code=db8fjik526f32j&preview_pb=0&language=en&timestamp=1584892512&utm_campaign=client_share&app=musically&utm_medium=ios&user_id=6801813150007542790&tt_from=whatsapp&utm_source=whatsapp&source=h5_m

Er TikTok-dansjes nemen tegenwoordig ook andere platformen over. Er worden op populaire liedjes zoals ‘Don’t start now’ van Dua Lipa totale choreografieën gedanst. Nu mensen thuiszitten is er genoeg tijd om te oefenen. Insider heeft 19 populaire dansjes op TikTok op een rijtje gezet.

3. Houseparty: chatten & gamen

Dat apps voor thuiswerken zoals Zoom en Skype er populair zijn in Dat apps voor thuiswerken zoals Zoom en Skype populair zijn in deze periode, is geen verrassing. Ook andere apps die zich richten op video zijn populair. Het net genoemde TikTok is in februari zelfs de meest gedownloade app wereldwijd.

Een andere app die deze dagen erg populair is, is Houseparty. Houseparty is een app waarmee je met tot zes mensen tegelijk kan videobellen. Voorheen was deze app vooral bekend onder jongeren, maar het heeft nu ook de oudere doelgroep gevonden. Tijdens het videobellen is het ook mogelijk om spelletjes tegen elkaar te spelen, zoals Trivia en HeadsUp. Door het COVID-19 virus waarbij mensen niet bij elkaar op bezoek kunnen is dit ideaal om een spelletjesavond digitaal te houden.

Houseparty is de meest gedownloade social networking app in de App Store van Nederland op dit moment. Houseparty bestaat al sinds februari 2016 en is gemaakt door dezelfde makers als de livestream-app Meerkat.

Meerkat was een van de eerste apps waarbij live-streaming mogelijk was. Echter, deze functie werd door met name Facebook nagemaakt waardoor Meerkat geen toekomst meer had. Het heeft vier jaar geduurd, maar Houseparty heeft dus door het coronavirus Nederland veroverd.

4. Live streaming

Dat live streaming nog altijd erg populair is kunnen we ook zien in dDat live streaming nog altijd erg populair is, kunnen we ook zien in deze social distancing-tijd. Mensenmassa’s worden vermeden en daardoor worden vele concerten afgelast. Diverse artiesten, waaronder John Legend, besloten daarom om een concert live te streamen. John Legend deed dit via zijn Instagram-account en had ruim 100.000 mensen die live meeluisterden naar zijn liveoptreden achter de piano.

Artiesten zijn niet de enige die zijn begonnen met live streamen in deze crisistijd. Toen het kabinet besloten had dat onder andere alle sportscholen dicht moesten om verspreiding te beperken, besloten een paar sportscholen hun lessen ook live te gaan streamen. Dit idee heeft navolging gekregen van andere sportscholen in Nederland.

De coronacrisis zorgt voor veranderingen in onze gewoontes. Dit zorgt voor nieuwe initiatieven zoals live concerten en yogalessen via Instagram. Dat mensen fysiek niet meer bij elkaar kunnen komen, brengt gelukkig dus ook mooie dingen met zich mee.

Deze blog is eerder gepubliceerd op Frankwatching.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *